ORV voor huurders

Op 1 juli vindt de jaarlijkse huurverhoging plaats. Voor 2012 heeft de overheid de maximale verhoging vastgesteld op 2,3%. Hierdoor stijgt de huur voor veel huurders naar een flinke kostenpost per maand.

En weet u dat de woonlasten van huurders in Nederland nu al de hoogste zijn van Europa? Kan de huurder dit bedrag nog wel betalen en in hetzelfde huis blijven wonen als de partner onverhoopt wegvalt? Huurders zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen van overlijden van de kostwinner.

Bewoont u een huurwoning? De huur is dan waarschijnlijk het grootste bedrag dat maandelijks van de rekening wordt afgeschreven.

En als het aan minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner ligt, dan stijgt de huur vanaf 1 juli 2012 ook nog eens met 5% per jaar als u Ä 43.000 of meer verdient. En de reguliere verhoging komt daar nog bij!

Ook voor u is het risico voor nabestaanden bij overlijden aanwezig.

Veel huurders hebben hun woning helemaal naar hun zin gemaakt en willen graag in de woning blijven wonen, ook als de partner onverhoopt wegvalt.

Als iemand die een koopwoning heeft overlijdt, vallen de woonlasten meestal geheel of in ieder geval gedeeltelijk weg doordat bij de hypotheek al een overlijdensrisicodekking afgesloten is.

Voor huurders is er bij overlijden van één van de partners vaak niets geregeld. En het grote bedrag aan huur moet toch worden doorbetaald. Een overlijdensrisicoverzekering is hiervoor een oplossing.

Wij vergelijken voor u de 20 goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen voor huurders. Vraag een gratis premievergelijk overlijdensverzekeringen voor huurders.