Vaak vergeten ORV vraag: wat doet de overheid?

maandag, 4 november 2013

Zoals vast niet aan u voorbij is gegaan, schaft de overheid steeds meer sociale regelingen af. Naar verwachting kunt u in de toekomst minder leunen op de overheid.

Als uw partner overlijdt, kunt u misschien een uitkering krijgen op grond van de Algemene Nabestaandenwet. U kunt deze uitkering bij de Sociale Verzekeringsbank aanvragen als u:

Geboren bent voor 1 januari 1950
Een minderjarig kind verzorgt
Arbeidsongeschikt of zwanger bent

De uitkering is maximaal ongeveer 70% van het netto minimumloon voor een alleenstaande en is afhankelijk van uw inkomen. Verzorgt u een kind? Dan is de uitkering ongeveer 90% van het nettominimumloon. De hoogte van de uitkering is daarnaast afhankelijk van het inkomen van de nabestaande.

Premie vergelijken?

Inkomen uit andere sociale voorzieningen, zoals een WIA- of WW-uitkering, wordt meestal op de nabestaandenuitkering in mindering gebracht. Ook het loon dat de nabestaande verdient, wordt gedeeltelijk of helemaal op de uitkering in mindering gebracht.

Met een overlijdensrisicoverzekering bent u onafhankelijk

Neem het heft in eigen handen en voorkom afhankelijkheid van steeds veranderende overheidsregelingen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering. Hiermee zorgt u ervoor dat u een bedrag kunt laten uitkeren bij overlijden van u of uw partner.

Zo’n verzekering sluit u al af, vanaf een paar euro per maand! Het uiteindelijke premiebedrag is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde en de hoogte van het te verzekeren bedrag.

Premie vergelijken?

« Terug naar nieuwsoverzicht