Premiedepot voordelig voor de klant

woensdag, 4 juli 2012

De premie voor een overlijdensrisicoverzekering is vooral afhankelijk van de leeftijd. Bij een gelijkblijvende premie wordt daardoor in de beginjaren meer betaald dan nodig is voor de risicodekking. Er wordt hiermee een potje gevormd dat nodig is voor de dekking van het risico in de latere jaren van de verzekering. Meestal wordt dit de premiereserve genoemd.

Ook in een overlijdensrisicoverzekering kan dus sprake zijn van waardeopbouw. Deze komt bij andere verzekeraars echter lang niet altijd ten goede aan de klant! Deze aanbieders kennen bij tussentijds beëindigen van de polis geen premievrije aanspraak toe of teruggave van de poliswaarde.

Gevolg hiervan is dat honderden tot duizenden euro´s tussentijdse waarde van de premiereserve toevallen aan de aanbieder als de klant de verzekering beëindigt. En dat gebeurt nog al eens in de praktijk…..

De besparing die dit oplevert maakt inderdaad lagere premies mogelijk. Maar dit is vaak niet in het belang van de klant.

Premiedepot (als alternatief voor de premiereserve) Leidsche XL ORV :

Leidsche verzekeringen kent bij haar Leidsche ORV XL een Box 3 premiedepot en geen premiereserve. Dit premiedepot is een volledig transparante buffer waar het overschot van de betaalde premies van de eerste jaren in wordt gespaard. Leidsche verzekeringen keert na tussentijdse beëindiging bij leven het premiedepot na verrekening van mutatiekosten uit aan de klant.

De waardeontwikkeling van het premiedepot staat in de offerte, in de polis en is natuurlijk ook dagelijks via internet te volgen.

De voordelige keuze:

Het is een feit dat weinig polissen al in de eerste twee jaren worden beëindigd. Aan de andere kant worden veel polissen voor het bereiken van de einddatum wel opgezegd, omdat de persoonlijke omstandigheden zijn veranderd. Door de uitbetaling van het premiedepot bij tussentijdse beëindiging is het aannemelijk dat de Leidsche Overlijdensrisicoverzekering XL u (veel) financieel voordeel oplevert en dus de voordeligste keuze is.

« Terug naar nieuwsoverzicht