Lagere premies niet gunstig voor acceptatie

dinsdag, 27 september 2011

Met de vele verlagingen van premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zien we enkele negatieve effecten optreden.

Over het algemeen kan je zeggen dat de acceptatie voor de orv bij veel verzekeraars strenger is geworden.

Het lijkt erop dat de premieverlagingen van veel aanbieders gepaard gaan met een strengere gezondheisselectie. Steeds vaker worden klanten met een lichte vermelding op hun gezondheisverklaring geconfronteerd met (hoge) opslagen of aanvullende medische vragen of onderzoeken.

Daarnaast is bij een aantal verzekeraar duidelijk merkbaar dat men helemaal niet ingericht is op de administratieve verwerking van de hoeveelheid nieuwe aanvragen tegen lagere risicopremie. In sommige situaties zit tussen het moment van aanvragen van de orv en acceptatie wel 6 weken! En dan is er nog sprake van goede gezondheid ook!

Let dus op als u de dekking van de overlijdensrisicoverzekering nodig heeft voor het rondkrijgen van uw hypotheekdossier!

Een andere verzekeraar, Klaverblad, heeft onlangs de premies voor de risicoverzekering weliswaar verlaagd maar tegelijkertijd de premiegarantie verwijderd! Zij mogen dus de lagere nieuwe premie tussentijds eenzijdig verhogen.

Al met al kan het dus handig zijn op voorhand het belang van snelheid van acceptatoe op voorhand even na te vragen. Soms is de goedkoopste aanbieder anders een duurkoop qua stress.

« Terug naar nieuwsoverzicht