Risicoverzekering voor huurders en woningbezitters

donderdag, 10 maart 2011

Bij leven staan de meeste mensen er niet bij stil, maar men zou zich meer en beter moeten voorbereiden op het financiële risico van het overlijden en het gevolg voor de woonlasten. Of dit nu hypotheeklasten of huurlasten zijn.

Bent u bijvoorbeeld huurder van een woning, dan bestaat er geen verplichting vanuit de verhuurder om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Toch komt ook een huurder in dezelfde financiële situatie terecht als de woningbezitter die een hypotheek moet betalen.

In beide situaties moeten de maandlasten namelijk na overlijden gewoon betaald worden. Als huurder van een huis doet u er dus verstandig aan om hier bij na te denken.

Kunt u de maandlasten (dus niet alleen huur, maar eventueel ook servicekosten en dergelijke) nog opbrengen na overlijden van de partner?

De hoogte van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering worden vaak overschat. U kunt via premievergelijkingen eenvoudig een goedkope overlijdensrisicoverzekering afsluiten, waarmee u als huurder de maandlasten voor elkaar kunt verzekeren.

Een overlijdensrisicoverzekering kunt u altijd tussentijds weer opzeggen.

« Terug naar nieuwsoverzicht