Kosten bank bij omzetting ORV

maandag, 22 november 2010

Veel banken brengen sinds kort forse kosten in rekening aan hypotheekklanten die een goedkopere overlijdensrisicoverzekering willen afsluiten bij de concurrent.

Delta Lloyd Bank is de duurste met liefst 300 euro voor deze puur administratieve handeling. Maar ook SNS Bank (250 euro), Aegon (170 euro), ABN Amro (150 euro), ING (120 euro) en Nationale-Nederlanden (100 euro) jagen overstappers op kosten.

Opvallend is dat hypotheekverstrekker Florius geen kosten rekent bij de overstap naar een andere aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen. Dat is opmerkelijk, omdat ABN Amro – het moederconcern van Florius – dat wel doet.

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn in de afgelopen acht jaar ongeveer 40% goedkoper geworden, waardoor het kan lonen om over te stappen naar een andere financiële partij. Het vergelijken van premies kan veel geld besparen.

Uit een studie van financieel onderzoeksbureau MoneyView bleek onlangs dat de goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen te verkrijgen zijn bij Dazure Goedidee, Florius , REAAL en TAF.

« Terug naar nieuwsoverzicht