Tros RADAR onvolledig over TAF Quantum Leben

dinsdag, 14 september 2010

Gisteravond heeft het programma Tros Radar een aantal onjuistheden over TAF en verzekeraar Quantum Leben gepresenteerd. TAF betreurt het dat er in deze uitzending een aantal zaken zijn geïnsinueerd die niet op de juiste feiten zijn gebaseerd. Door middel van dit bericht wil TAF u van de juiste feiten voorzien:

Juiste feiten

* De Liechtensteinse toezichthouder (FMA) heeft Quantum Leben recentelijk met precisie onderzocht en vastgesteld dat de verzekeraar aan alle internationale eisen voldoet en voldoende solvabel is om aan haar verplichtingen te voldoen.


* In het programma wordt gesuggereerd dat er geen vangnet zou zijn voor verzekerden op het moment dat een levensverzekeraar om zou vallen. Wat Quantum Leben betreft is er wel degelijk een vangnet. Namelijk in de vorm van een herverzekeringsconstructie met een van de grootste herverzekeraars ter wereld, Hannover Life Re, waar gemiddeld 85% van het risico is herverzekerd.


* Tevens wordt er gesuggereerd dat bij een eventueel faillissement verzekerden hun spaargeld kwijtraken. Belangrijk hierbij om op te merken is dat de producten die TAF aanbiedt geen spaarelement bevatten. Het betreft een pure risicoverzekering, waarbij men gedurende de looptijd geen waarde opbouwt. Verzekerden lopen dus geen enkel risico enig spaargeld kwijt te raken.

De directie van TAF heeft gisteren nog voor de uitzending geprobeerd in contact te komen met de redactie van het programma om ze van de juiste informatie te voorzien. De redactie had hierin geen interesse. TAF heeft haar ongenoegen geuit aan de redactie van Tros Radar en overweegt vervolgstappen te zetten over deze tendentieuze en suggestieve berichtgeving.

« Terug naar nieuwsoverzicht