Risicodrager Paerel Leven en Dazure

donderdag, 26 augustus 2010

Gisteren heeft Paerel leven te kennen gegeven dat zij tijdelijk zullen stoppen met de commerciële activiteiten van hun lijfrente product. Paerel Leven is een grote speler op het gebied van Direct Ingaande Lijfrente (DIL). 95% van hun dienstverlening bevindt zich op het gebied van oude dagsvoorzieningen. Ofwel, met langlopende uitkeringsverplichtingen.

Feitelijk heeft dit niets met te maken met de overlijdensrisicoverzekeringen, maar aangezien Paerel leven de verzekeraar is van de Dazure Goed/GoudIdee Nabestaandenverzekering vinden wij het wel belangrijk hierover te informeren.

Paerel leven heeft ervoor gekozen om tijdelijk de commerciële activiteiten rondom het lijfrente product stop te zetten omdat het, dankzij een forse rentedaling van de afgelopen maanden, een bovenmatig beslag legt op de solvabiliteitspositie.

Een voorzorgmaatregel dus die ervoor zorgt dat de bestaande klanten van Paerel en GoedIdee geen nadelige consequenties hoeven te ondervinden van het lijfrente product wat eigenlijk 'te goed' loopt.

Het is goed dat er eisen worden gesteld aan de solvabiliteit maar het is nog beter dat een bedrijf zoals Paerel zelf actie onderneemt om de commercie tijdelijk stop te zetten om ervoor te kunnen zorgen dat de overige bestaande producten en klanten geen hinder ondervinden van het succes van éé product.

Voor de Dazure GoedIdee/GoudIdee Nabestaandenverzekering blijft Paerel als risicodrager optreden. Mocht u verder nog vragen hebben schroomt u niet om contact op te nemen met onze helpdesk.

Klik hier voor verdere uitleg over de samenwerking tussen GoedIdee en de verzekeraar.

« Terug naar nieuwsoverzicht