Nieuwe unieke voorwaarde ORV TAF en NHP

donderdag, 28 januari 2010

Overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) behoren tot de niet complexe financiële producten die er zijn. De verzekeraar keert uit als de verzekerde is overleden. Daar kan weinig discussie over ontstaan. Deze week is er een ORV op de markt gekomen die al uitbetaald als de verzekerde nog leeft.

Voorwaarde is wel dat de verzekerde terminaal ziek is en hoogstens twaalf maanden te leven heeft.

Zowel de overlijdensrisicoverzekering van TAF als NHP kent deze unieke voorwaarde met risicodrgaer ACE Europe Life.

Voorwaarden

Er geldt hier dat de klant voor de optie kan kiezen bij aanvraag van de polis. De kosten zijn 3% extra premie (eerste 3 maanden gratis). Als de klant gedurende de looptijd van de polis een terminale ziekte krijgt waarbij door een onafhankelijke arts een levensverwachting van 12 maanden of korter is vastgesteld, gaat de verzekeraar over tot uitkering.

Er komt dus in de polisvoorwaarden te staan:

Terminale ziekte


De diagnose van een ziekte waarvan wordt verwacht dat deze ziekte leidt tot het overlijden van de verzekerde binnen 12 maanden. Deze diagnose moet worden ondersteund door een specialist en bevestigd door een door de verzekeraar aangewezen arts.

Overige voorwaarden

* Wanneer een diagnose van een terminale ziekte is gesteld, zal de Verzekeraar de begunstigde 100% van de verzekerde som uitbetalen, tot een maximum van € 300.000 op het verzekerde leven.
* Bij uitbetaling van de uitkering in verband met terminale ziekte, wordt de polis automatisch beëindigd. Indien het verzekerde kapitaal het bedrag van € 300.000 overschrijdt, blijft de polis bestaan, onder voorwaarde dat de betaling van de vereiste premies wordt voortgezet, voor het verschil van de in de polis genoemde verzekerde som en de uitbetaalde uitkering betreffende terminale ziekte.
* Het resterende bedrag van het verzekerde kapitaal wordt dan betaald bij overlijden van de verzekerde.
* Er wordt geen uitkering betreffende terminale ziekte uitbetaald indien een HIV-besmetting aanwezig is tijdens de terminale ziekte.
* Er wordt geen uitkering voor terminale ziekte uitbetaald indien de diagnose wordt gesteld binnen 12 maanden voor de einddatum van de verzekering.
* De maximale leeftijd bij een vordering voor een uitkering wegens terminale ziekte is 65 jaar.
* Indien de klant langer als 12 maanden in leven blijft geldt dat hij niet terug hoeft te betalen. Dit risico is voor ACE.

Vaststelling van de terminale ziekte gebeurt dus door de specialist en een deskundige, aangewezen door de verzekeraar. Hebben die een verschillende mening die van invloed is op een mogelijke uitkering (stel, de specialist zegt 10 maanden en deskundige van de verzekeraar 14 maanden) dan zal een onafhankelijke derde worden ingeschakeld om tot een uiteindelijke bindende beslissing te komen.

Dit heeft natuurlijk alleen maar zin als de verzekerde al bijna 65 is of vlak voor het laatste jaar van de verzekering zit. Is hij ruim onder de 65 en ruim voor de einddatum van de polis heeft het verschil in mijn voorbeeld weinig invloed. Immers, na 2 maanden is volgens de deskundige van ACE ook een levensverwachting over van 12 maanden en dus ontstaat er recht op uitkering.

Zie verder:
NHP Overlijdensrisicoverzekering (orv)
TAF overlijdensrisicoverzekering (ORV) via ACE

Kies de goedkoopste ORV na een premievergelijk goedkoopste orv's van alle overlijdensrisicoverzekeringen, ook provisieloos (= netto premie orv).

« Terug naar nieuwsoverzicht