ORV voor militairen uitzending en vredesmissie

woensdag, 27 januari 2010

De meeste overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) geven in hun voorwaarden aan gehouden te zijn tot ‘enige uitkering’ bij het overlijden van een militair of defensiepersoneel tijdens bijvoorbeeld een NAVO-missie (peace-keeping). Andere aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen, geven aan 'het te moeten kunnen verhalen op Defensie'.

Met de Verzekeringskamer hebben aangesloten verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars afgesproken de dekking voor militairen tijdens missie uit te keren conform de verzekerde dekking indien de overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering is gekoppeld aan een hypotheek. Men zal géén beroep doen op Groot Molest of Bijzondere Overlijdensgevallen Clausule conform de reguliere voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast is de verzekerde risicodekking maximaal € 400.000,- per verzekeraar die uitkeert én is er meestal de aanvullende voorwaarde dat het een vredesmissie betreft.

E.e.a. is vastgelegd per missie en algemeen. Wij hebben diverse artikelen beschikbaar over overlijdensrisicoverzekeringen en dekking bij militaire missie. Vraag ons ernaar of bel voor meer informatie op 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief).

De volgende overlijdensrisicoverzekeringen zijn ook geschikt voor militairen zonder hypotheek:

Aegon overlijdensrisicoverzekering (orv)
Cardif Life Care overlijdensrisicoverzekering (orv)
Florius overlijdensrisicoverzekering (orv)
REAAL Hypotheekrisicoverzekering (orv)

Indien de overlijdensrisicoverzekering of ORV géén molestclausule kent in haar voorwaarden (partijen hierboven), kan deze ook als 'losse ORV' (zonder hypotheekverband) gesloten worden.

Wij hebben voor u als militair of defensiemedewerker diverse artikelen beschikbaar (o.a. Missie Afghanistan) over overlijdensrisicoverzekeringen, dekking en militaire missie. Vraag er gerust naar.

Hebt u vragen over een ORV voor militairen? Mail of bel ons op 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief)


Vraag ons een premie vergelijk van verzekeraars die dekking geven aan uw nabestaanden bij overlijden tijdens een militaire missie.

« Terug naar nieuwsoverzicht