ORV belangrijk door Prinsjesdag

woensdag, 17 september 2014

Gisteren, 16 september 2014, heeft het kabinet tijdens de 200e Prinsjesdag de plannen voor het komende jaar bekendgemaakt.

Onderstaand treft u twee maatregelen die het belang van een goede, eventueel aanvullende overlijdensrisicoverzekering weer in de schijnwerpers zetten.

Een overzicht van alle wijzigingen leest u op Rijksoverheid: Prinsjesdag 2014

Verlaging opbouwpercentages pensioen
Jaarlijks bouwt een pensioendeelnemer een bepaald percentage van de pensioengrondslag op aan ouderdomspensioen. In een eindloonregeling is dat vanaf 2015 gemaximeerd op 1,657% (nu nog 1,9%) en in een middelloonregeling op 1,875% (nu nog 2,15%). Eenzelfde verlaging gaat ook gelden voor pensioenopbouw in een beschikbare-premieregeling.

Lager nabestaandenpensioen
In lijn met de verlaging van de opbouwpercentages voor het ouderdomspensioen gaat ook de ruimte voor de opbouw van partner- en wezenpensioen omlaag. Willen pensioendeelnemers hun nabestaanden dezelfde dekking bieden als voorheen? Dan moeten zij zelf een aanvullende voorziening treffen. Ze kunnen bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering sluiten bij een verzekeraar. Vraag een gratis premievergelijk.

« Terug naar nieuwsoverzicht